donderdag 10 juli 2014

Helaas...Het WK is zo goed als afgelopen. Helaas gisteravond niet gewonnen, jammer hoor.

De rood-wit-blauwe zwierjurk maakte ik afgelopen week voor de dochter. Want zelfs op de kleuterschool wordt er volop meegedaan met de WK gekte, leuk hoor. "Mama, gaat Van Persie vanavond weer scoren?"
De stoffen had ik allemaal nog in huis (de rode en blauwe uit de verzameling van mijn "schoon" tante). Patroon komt uit B*Inspired (de kindervariant van MyImage). Bij het originele patroon horen nog mouwtjes, deze liet ik achterwege.

Voor wat extra rood-wit-blauw effect maakte ik er een schortje voor. Dat zit gewoon los en hoeft er dus niet elke keer bij gedragen te worden.

De uitdaging voor mij zat hem in de rits. Ik heb er meteen een (you-tube) studie van gemaakt (en het gebruik van een ritsvoetje uitgeprobeerd), handig is dat toch! De volgende keer zet ik de rits nog wat lager, want ik ben nog niet tevreden met de bovenkant. Maar voor een eerste tweede keer rits-in-jurk-met-voering zetten vind ik het best netjes.

Eerder deze maand maakte ik van hetzelfde patroon een roze jurk. Ook leuk, maar duidelijk een oefenexemplaar. De rits niet zo mooi, de mouwtjes er niet helemaal goed opgezet (deze ga ik er nog afhalen want erg jaren 80 pofmouwen effect). Dochterlief heeft helemaal geen last van mijn leerpunten en gaat zwierend door het leven.

1 opmerking: